Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morten Helveg om Se og Hørs metoder: Som at have indbrud

Den radikale EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen vidner i sagen om Se og Hørs overvågning af kendte.

Morten Helveg Petersen finder det dybt krænkende, at ugebladet Se og Hør gennem flere år overvågede og jagtede ham på baggrund af hans brug af kreditkort.

Det fortæller den radikale EU-parlamentariker, da han tirsdag afgiver forklaring i den såkaldte Se og Hør-sag ved Retten i Glostrup.

- Det er på mange måder som at have indbrud i ens hjem. Den krænkelse, at nogen har været inde og rode i noget privat, siger politikeren.

I løbet af retssagen er det kommet frem, at ansatte på det kontroversielle ugeblad fulgte med, da Helveg Petersen i 2008 var til en konference i Berlin.

Med på turen var hans daværende kæreste, tv-værten Line Baun Danielsen. Og efterfølgende undrede det dem begge, hvordan Se og Hør kunne fortælle indgående om deres ophold i den tyske hovedstad.

- På det tidspunkt studser jeg over, hvordan man kan vide, hvor vi har været. Så vidt jeg husker, er der også noget med bilag. Jeg kan ikke forstå, hvorfra man kan vide, at vi har været ude at spise middag, siger Helveg Petersen.

Da det i 2014 kom frem, at Se og Hør i årene 2008-2012 havde overvåget kendte og kongeliges brug af kreditkort, reagerede politikeren med vantro.

- Jeg siger tre gange til en journalist fra BT, at det ikke kan være sandt. Det er så grænseoverskridende og surrealistisk, siger Morten Helveg Petersen.

I Se og Hør-sagen skal en it-operatør i sit arbejde for Nets have overvåget kendte og kongeliges brug af kreditkort. Oplysningerne skal han have solgt til Se og Hør for i alt mindst 430.000 kroner.

På den baggrund er tre tidligere chefredaktører, to journalister og it-operatøren i dag tiltalt for bestikkelse, hacking eller medvirken hertil.

Alle nægter sig skyldige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.