Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Morgenfriske danskere stod forgæves i kø til Charlie Hebdo-blad

Flere danskere, der er interesseret i at få fingrene i den nyeste udgave af satiremagasinet Charlie Hebdo, har fredag morgen stået i kø forgæves. Men flere magasiner er på vej.

Kristian Balle Ravn fik købt blad nummer seks ud af de ti som kiosken "Kihoskh" på Sønder Boulevard havde fået.
Kristian Balle Ravn fik købt blad nummer seks ud af de ti som kiosken "Kihoskh" på Sønder Boulevard havde fået.

De havde trodset vinterkulden og mørket og var stået tidligt op for at være blandt de første danskere, der fik fingre i den nyeste udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Men flere havde forgæves stået i kø fredag morgen, da Kihoskh på Vesterbro åbnede dørene klokken syv.

»Vi havde fået 25 blade, men der stod mindst 50 i kø ude foran, så vi måtte desværre skuffe folk,« lyder det fra indehaver Keld Pedersen.

Forud for fredagens Danmarkspremiere på magasinet havde han dog på sin hjemmeside advaret folk om, at efterspørgslen har været overvældende, og at kiosken desværre ikke kunne imødekomme alles ønske om at få bladet. Men der er håb forude for dem, der gik forgæves.

»Hvis Bladkompagniet får flere blade, så får vi også flere blade hjem,« siger Keld Pedersen med henvisning til, at Bladkompagniet, der står for distributionen af Charlie Hebdo i Danmark, har bestilt yderligere 5.000 eksemplarer hjem.

I første omgang havde Bladkompagniet bestilt 300 eksemplarer, og de er fredag blevet sat på hylderne i flere danske kiosker og magasinforhandlere.

»Vi havde en forventning om at kunne sælge ganske få hundrede eksemplarer i første omgang, men vi er nu oppe på en samlet efterspørgsel på minimum 5.000 eksemplarer, hvilket vi forsøger at skaffe hjem snarest,« sagde Christian Lanng, direktør for Bladkompagniet, torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.

Der trykkes cirka fem millioner eksemplarer af Charlie Hebdo i alt. Det er en mangedobling af det sædvanlige oplag på 60.000 af magasinet, der 7. januar blev udsat for et blodigt terrorangreb, der dræbte 12 personer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.