Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mor til dræbt Syriens-kriger: Hjælpen kom for sent

Hjælpen kom alt for sent, siger moderen til en 18-årig ung dansk mand, som i december sidste år blev dræbt i kampe i Syrien. Myndighederne skal sætte tidligere ind over for radikalisering, mener hun.

Myndighederne skal sætte meget tidligere ind over for radikalisering, end de gør i dag, hvis man skal forhindre, at unge rejser til Syrien og Irak for at deltage i borgerkrigene.

Det siger moderen til en 18-årig dansk mand, der angiveligt mistede livet 26. december, da han kæmpede for IS i byen Kobane i det nordlige Syrien. Det skriver Politiken.

»Når først de unge er taget af sted, kommer de aldrig hjem igen. Så er det for sent at hjælpe, og det er desværre det, jeg oplever i forhold til min egen søns sag – at hjælpen kom alt for sent«, siger moderen, som udtaler sig anonymt til Politiken.

Inden den 18-årge mand rejste til Syrien, var der flere advarselssignaler, som fremgår af hans sagsmappe.

Dokumenter viser blandt andet, at flere sociale opholdssteder, Københavns Kommune og politiet i København havde kendskab til hans sociale og kriminelle problemer og til hans radikalisering, efter han var konverteret til islam.

Men ingen greb ifølge Politiken ind.

Den radikale integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), vil ikke gå ind i den konkrete sag, som hun kalder »dybt ulykkelig«.

Hun siger dog samtidig, at det undrer hende, hvis kommunen ikke har taget moderens henvendelser alvorligt.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) mener ikke, at regeringen fokuserer for meget på straf og for lidt på forebyggelse og henviser til, at regeringen har fremlagt en antiradikaliseringsplan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.