Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mor og far guider galt om studier

Kun syv procent mener, at deres barn skal tage en erhvervsuddannelse. Omvendt er gymnasiet det rette valg, mener mange forældre. Det sender de unge i en forkert uddannelsesretning.

Blot syv procent mener, at en erhvervsuddannelse er den bedste vej for deres barn, viser en YouGov-undersøgelse foretaget for Momentum. Samtidig viser ansøgerstatistikker, at erhvervsuddannelser er mindre attraktive hos de unge. Det skriver metroXpress.

Og de to tal hænger sammen, vurderer Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning.

- Vi ved, at det, der påvirker unge allermest, er forældrenes holdning. En ung, der over middagsbordet proklamerer, at det er en erhvervsuddannelse, vedkommende vil tage, får beskeden om, at det kan komme bagefter, men med tre år på gymnasiet er man i hvert fald sikret, siger han til metroXpress.

Arnt Vestergaard Louw mener, at forældrenes uvidenhed om mulighederne med en erhvervsuddannelse gør dem til uddannelsessnobber.

- Men det er ikke kun forældrene, der snobber omkring uddannelse. Der er et bredt pres i samfundet om at tage en boglig uddannelse - også selv om det ikke nødvendigvis er det bedste valg, siger han.

Lars Olsen, der blandt andet står bag bogen »Uddannelse for de mange«, vurderer, at bedre vejledning og mindre snobberi vil kunne afhjælpe de mange, der hvert år dropper ud af gymnasiet og efterfølgende starter på en erhvervsuddannelse, skriver metroXpress.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.