Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mor lettet efter dom: Frikirkepræst manipulerede min datter

Moren til en af de unge, der kom i menigheden hos en nu sexdømt frikirkepræst, er lettet over dommen.

En tidligere frikirkepræst blev tirsdag fundet skyldig i anklager om seksuelt misbrug af otte børn og unge. Moren til en af de unge kvinder, der kom i menigheden hos den nu dømte præst, er lettet over dommen. Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv
En tidligere frikirkepræst blev tirsdag fundet skyldig i anklager om seksuelt misbrug af otte børn og unge. Moren til en af de unge kvinder, der kom i menigheden hos den nu dømte præst, er lettet over dommen. Scanpix/Thomas Lekfeldt/arkiv

Viborg. Dybt manipulerende.

Sådan beskriver Bente Kjærskov en tidligere frikirkepræst, der tirsdag blev idømt tre et halvt års fængsel og udvisning til USA for seksuelle krænkelser af otte børn og unge.

Bente Kjærskovs datter, der nu er 24 år, var blandt de unge, der kom i menigheden i Silkeborg.

- Han manipulerede dybt med dem, så de ikke kunne kende mandag fra torsdag.

- Min egen datter var til to møder, så var hun fuldstændig vendt om, og vi - hendes familie - var fyldt med dæmoner, fortæller Bente Kjærskov.

Datteren led ifølge Bente Kjærskov af de vrangforestillinger, som præsten havde påduttet hende.

- Jeg glemmer aldrig, hvor bange hun var, da hun trådte ud.

- Vi måtte have en aftale med naboen om, at hun måtte flygte ind over hegnet til dem, hvis de dæmoner, som præsten havde truet med, kom efter hende, siger Bente Kjærskov.

Hun og datteren var tirsdag til stede i Retten i Viborg, da den tidligere præst fik sin dom.

Retten gav de unge medhold i, at den 30-årige frikirkepræst udsatte menigheden for langvarig psykisk manipulation.

- Ingen af de unge turde sidde anvisninger fra tiltalte overhørig, og de unge betragtede tiltalte som en Guds mand, hvis vilje og instrukser man på ingen måde ville modsætte sig, hedder det i dommen.

- De unge havde, foranlediget af tiltaltes holdning hertil og hans udtalelser herom, i væsentligt omfang ophørt med at have kontakt til deres familier, lyder det endvidere.

Den dømte har erkendt at have haft et seksuelt forhold til flere af de unge fra menigheden. Men det skete med de unges egen accept, og uden at der var tvang eller trusler involveret, har han forklaret.

Den tidligere ungdomspræst har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til landsretten.

Bente Kjærskov håber, at der nu kan sættes punktum i sagen.

- Jeg er glad og lettet over dommen, især udvisningen. Det betyder, at ofrene slipper for at støde på ham igen, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.