Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mor får ingen erstatning for dræbte døtre

En mor skal ikke have erstatning for tabet af sine to døtre på to og syv år, har landsretten afgjort mandag.

En mor skal ikke have erstatning for, at hendes eksmand i et anfald af jalousi dræbte hendes to døtre på to og syv år. Det skriver bt.dk.

Mandag formiddag har Østre Landsret besluttet at omgøre byrettens dom i sagen. Ved Retten i Svendborg havde tre dommere oprindelig besluttet, at moren Christina Finsen var berettiget til at modtage erstatning fra Erstatningsnævnet.

Men Østre Landsrets 11. afdeling er altså nu kommet frem til den modsatte konklusion.

- Vi er orienteret om landsrettens dom, og jeg vil nu sammen med min klient gennemgå præmisserne for den. Derefter tager vi stilling til, om vi vil forsøge at indbringe sagen videre til behandling i Højesteret, siger Christina Finsens advokat, Christian Dyrhauge-Klargaard til bt.dk.

De to drab på døtrene skete i 2005 lige op til jul. Eksmanden Michael Nielsen blev idømt 16 års fængsel for at have taget livet af sine egne børn.

Umiddelbart efter drabene forsøgte eksmanden at begå selvmord og stod klar til at springe i Storebælt fra broen, men modet svigtede ham.

Christina Finsens advokat Christian Dyrhauge-Klargaard siger til bt.dk, at hun mandag ikke ønsker at udtale sig om Østre Landsrets afvisning af, at hun er berettiget til erstatning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.