Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Moffe« får delvis betinget fængselsstraf i cannabissag

Moffe får delvis betinget fængselsstraf i cannabissag (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017)
Moffe får delvis betinget fængselsstraf i cannabissag (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2017)

Den 46-årige murer Claus "Moffe" Nielsen er ved Retten i Holbæk idømt halvandet års delvist betinget fængsel i sag om salg af cannabisolie.

Et år af straffen skal ikke afsones, hvis "Moffe" kan holde sig fra et begå ny kriminalitet.

Olien blev brugt som ingrediens i chokoladeknapper med det formål at virke som medicin til syge og smerteplagede mennesker.

Retsformand Peter Ahleson understreger, at "Moffe" og fire andre tiltalte har overtrådt straffelovens paragraf om salg af euforiserende stoffer, populært kaldet narkoparagraffen.

»Driften af Moffes (salgshjemmeside, red.) har været tilrettelagt professionelt og været velorganiseret. De strafbare aktiviteter er foregået over en længere periode,« lyder det fra retsformanden.

Fire andre er også dømt i sagen. Blandt dem "Moffes" hustru. De har alle fået betingede domme på mellem fem og seks måneders fængsel.

Under domsafsigelsen holdt Claus "Moffe" Nielsen om sin hustru, mens retsformanden læste op fra rettens afgørelse.

De kunne lytte til en retsformand, der også fremførte sagens formildende omstændigheder.

»På den anden side er der lagt vægt på det, de tiltalte oplyste om deres bevæggrunde og formål, og at de ikke har opnået en større fortjeneste,« lyder det fra retsformanden.

Og retten har set med milde øjne på sagen. I hvert fald mildere, end hvad anklager Lise Frandsen havde håbet på. Hun havde forlangt, at "Moffe" skulle straffes med tre års ubetinget fængsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.