Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mødrehjælpens abortrådgivning må dreje nøglen om

Fra 1. juli kan kvinder ikke længere få abortrådgivning hos Mødrehjælpen. Støtten fra satspuljen slipper op.

København: Fra juli måned vil der ikke længere være ansatte i Mødrehjælpen, der kan give kvinder råd og vejledning om abort, skriver Information.

Organisationens abortrådgivning mister sit tilskud fra satspuljen. Det betyder, at den må lukke 1. juli, siger Mads Roke Clausen, der er direktør for Mødrehjælpen.

- Den hjælp, de (kvinderne, red.) kan få hos deres praktiserende læge, er ofte en samtale på 15 minutter, hvor det fysiske er i fokus.

- Men der er behov for kvalificeret, uvildig rådgivning, der kan hjælpe tvivlende kvinder på vej til at tage den rette beslutning mellem abort og at beholde barnet, siger han.

Modsat en lægesamtale har Mødrehjælpens abortrådgivning bestået af en samtale med en professionel socialrådgiver, der sætter halvanden time af til at tale med kvinden.

Ifølge direktøren er Mødrehjælpens abortrådgivning den eneste dybdegående, uvildige rådgivning, som kvinder, der er i tvivl om abort, kan få uden ventetid, siger han til Information.

Samtidig lyder det fra Jeppe Hald, der er daglig leder for Sexlinien under Sex & Samfund, hvor unge kan ringe ind med spørgsmål om seksualitet, at man i mange år har henvist til Mødrehjælpens abortrådgivning.

Abortrådgivningen blev i 2013 tildelt satspuljemidler til og med 2015 - svarende til 300.000 kroner per år.

Men ved satspuljeforhandlingerne i efteråret 2015 besluttede partierne bag satspuljen at lukke kassen i.

Ifølge Mads Roke Clausen har man til det sidste satset på, at man kunne få fornyet midlerne. Men sådan er det altså ikke endt for Mødrehjælpen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.