Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mistænkt pyroman sigtes for yderligere ni Odense-brande

I alt 13 brande mistænker Fyns Politi en 41-årig mand for at have påsat. En af forbrydelserne har han tilstået

En 41-årig mand fra Odense, som siden 19. februar har siddet varetægtsfængslet for en stribe brandstiftelser, sigtes for at have påsat yderligere ni brande.

Dermed er han sigtet for at have påsat i alt 13 brande og for at have begået ét tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Politiet mener, at manden har blottet sig.

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi fortæller, at videoovervågning, tekniske spor fra brandstederne og beviser fra ransagningen hos den mistænkte har haft afgørende betydning for de nye sigtelser.

- Det er de ting, vi kobler sammen og hænger en brand op på. Hvad der præcist er af beviser i de enkelte brande, vil jeg ikke komme ind på. Men jeg kan sige, at vi mener, vores materiale kan bære de mange sigtelser, siger vicepolitiinspektøren.

Den mistænkte har tidligere erkendt at have påsat en enkelt brand mod Dalum Idrætsforening 13. december 2015. Tilståelsen kom, efter at politiet havde præsenteret ham for overvågningsvideo fra stedet.

- Men han nægter sig fortsat skyldig i de resterende 12 brande samt blufærdighedskrænkelsen, siger Henrik Justesen.

Endnu ved politiet ikke, hvad der skulle drive den 41-årige. Han kommer fra den sydlige del af Odense, hvor han bor sammen med sin kæreste. Han har ikke et job.

- Manden ønsker fortsat ikke at udtale sig til politiet. Vi ved, at han er en vred mand. Men et decideret motiv er ikke gået op for os. Der er ikke noget, der tyder på et seksuelt motiv til brandene, siger Henrik Justesen.

De nye sigtelser, som politiet har rejst, tæller en brand i Odense Roklub. Politiet oplyser, at der her skete skader for væsentligt mere end 10 millioner kroner. Det samlede beløb for alle de 13 brande er endnu ikke gjort op.

12 af de påsatte brande skete i løbet af 2015, mens en anden brand mod Dalum IF fandt sted 13. februar 2016. Fem dage senere blev han anholdt.

I alt har politiet registreret cirka 20 påsatte brande, men man kan ikke udelukke, at der har været flere forskellige gerningsmænd. Flere af brandene efterforsker politiet fortsat.

Den sigtede gør sig tilsyneladende ingen forhåbninger om at slippe ud af fængslet lige med det samme. Således har han allerede givet sit samtykke til at lade opholdet bag tremmer forlænge, når varetægtsfængslingen udløber 15. april.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.