Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mistænkt pyroman sigtes for yderligere ni Odense-brande

I alt 13 brande mistænker Fyns Politi en 41-årig mand for at have påsat. En af forbrydelserne har han erkendt.

En 41-årig mand fra Odense, som siden 19. februar har siddet varetægtsfængslet for brandstiftelse, sigtes for at have påsat yderligere ni brande.

Dermed er han sigtet for at have påsat i alt 13 brande og for at have begået et tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Politiet mener, at manden har blottet sig.

- Vi kan fortsat ikke gå i detaljer om, hvorfor vi nu vælger at sigte den 41-årige mand for flere brande. Manden ønsker fortsat ikke at udtale sig til politiet, og derfor er vi nødt til at holde vores viden tæt til kroppen, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Manden har tidligere erkendt at have påsat en enkelt brand mod et klubhus tilhørende Dalum IF. Tilståelsen kom, efter at politiet havde præsenteret ham for overvågningsvideo fra stedet.

De nye sigtelser, som politiet har rejst, tæller påsættelse af en brand i Odense Roklub. Tidligere har politiet oplyst, at der her skete skader for mere end 10 millioner kroner.

12 af de påsatte brande skete i løbet af 2015, mens branden mod Dalum IF, som manden har erkendt, fandt sted 13. februar 2016.

I ingen af tilfældene har der været personer til stede.

I alt har politiet registreret cirka 20 påsatte brande, men man kan ikke udelukke, at der har været flere forskellige gerningsmænd.

Den sigtede gør sig tilsyneladende ingen forhåbninger om at slippe ud af fængslet lige med det samme.

Således har han allerede givet sit samtykke til at lade opholdet bag tremmer forlænge, når varetægtsfængslingen udløber 15. april.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.