Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mistænkt bombemand ved Christiansborg var italiensk turist

En italiensk turist med en bæltetaske udløste torsdag middag en større aktion ved Christiansborg, hvor to personer blev tilbageholdt. Politiet frygtede, der var sprængstoffer og stod klar med automatvåben.

Københavns Politi paciferer en mistænkt mand ved Christiansborg.
Københavns Politi paciferer en mistænkt mand ved Christiansborg.

En dramatisk politiaktion fandt sted torsdag middag ved Christiansborg, efter en anmeldelse af en mistænkelig person. To personer blev tilbageholdt og siden kørt væk af politiet.

Københavns Politi oplyser til Ritzau, at episoden opstod på baggrund af en anmeldelse fra en tysk turist.

»Han mente at have set en mistænkelig mand med en bæltetaske. Der hang nogle gule ledninger ud af tasken. Det var det, politiet reagerede på,» siger pressemedarbejder Steen Hansen til Ritzau.

Berlingskes politiske redaktør, Michael Bjerre, var til stede, da politiet gik i aktion.

»Det var ret dramatisk. Der kom en stor gruppe, der lignede studerende, ud af en af portene fra Christiansborg, og pludselig kom en politibil farende. Betjente råbte: »Dig med den røde jakke, dig med den røde jakke smid dig ned«.

De øvrige blev bedt om at løbe væk.

Betjente i aktion foran Christiansborg.
Betjente i aktion foran Christiansborg.

Der kom i alt tre politibiler, og gaden blev spærret af. Betjente stod afventende med synlige maskinpistoler bag vognene, mens to mænd lå på jorden, fortæller Michael Bjerre.

Politiet oplyste lidt efter på Twitter, at en mistænkt mand var blevet passiviseret, og at man afventede bomberyddere.

En bomberydder med en hund undersøger en mistænkt foran Christiansborg.
En bomberydder med en hund undersøger en mistænkt foran Christiansborg.

Herefter blev den ene af de to tilbageholdte personer placeret i en politibil.

»Det så umiddelbart ikke så alvorligt ud. Men den anden blev strippet for alting og måtte tømme sin taske i gården. Han havde en camouflagetrøje på og en rød jakke ud over,« fortæller Michael Bjerre.

Politiet i aktion over for en af de tilbageholdte ved torsdagens dramatiske politiaktion foran Christiansborg.
Politiet i aktion over for en af de tilbageholdte ved torsdagens dramatiske politiaktion foran Christiansborg.

Manden med bæltetasken viste sig altså at være en italiensk turist.

»Forholdsvist hurtigt finder man ud af, at det ikke er et bombebælte. Det var det, man i første omgang frygtede,« siger politiets pressemedarbejder Steen Hansen til Ritzau.

De gule ledninger, der var blevet set hænge ud af bæltetasken viste sig at være elastikker, som hjalp med at holde tasken på plads.

De to tilbageholdne blev begge blevet kørt væk af politiet, og efter alarmen er blevet afblæst, er afspærringen ophævet, så trafikken igen kan køre normalt omkring Christiansborg.

 

Justitsminister Søren Pind (V) har kommenteret aktionen i et tweet, hvor han takker politiet for »vanlig omhu«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.