Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minktyve taget på fersk gerning - politiet rådgiver avlere

Politiet opfordrer minkavlere til fokus på sikkerhed. Fire mænd er anholdt med skind for knap 400.000 kroner.

Retten i Lyngby kender en 58-årig kvinde skyldig i at bestille et lejemord på sin kæreste via det mørke internet og betale med den digitale valuta bitcoin.
Retten i Lyngby kender en 58-årig kvinde skyldig i at bestille et lejemord på sin kæreste via det mørke internet og betale med den digitale valuta bitcoin.

Fire mænd i alderen 30-38 år er blevet anholdt for organiseret tyveri af minkskind.

Det oplyser politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest (SEV), der i samarbejde med Nordjyllands Politi har gennemført en målrettet efterforskning mod tyveri af minkskind.

De fire mænd blev tidligt mandag morgen anholdt med bilen fuld af minkskind, som politiet mener er stjålet ved Tranum i Nordjylland.

»En foreløbig opgørelse viser, at skindenes værdi ligger i omegnen af 390.000 kroner,« siger anklager Rasmus Gyldenløve Jensen.

Vicepolitiinspektør Mogens Vegger fra SEV mener, at nattens aktion er et godt eksempel på, hvordan specialgruppen kan understøtte en politikreds i indsatsen mod organiseret kriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupper.

»Vi har tidligere set, at der på denne tid af året bliver begået en del indbrud på minkfarme, og derfor har vi særligt fokus på området,« siger Morten Vegger i en pressemeddelelse.

Politiet er også i andre dele af landet opmærksom på, at minkfarme på denne tid af året er særligt attraktive for tyveknægte. Minkene er pelset, og minkfarmenes lagre bugner af dyre skind.

Det har fået Syd- og Sønderjyllands Politi til at skrive til de omkring 250 minkavlere i politikredsen og opfordre dem til at se kritisk på sikringen af deres ejendom.

Avlerne bør blandt andet tjekke alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner. Desuden opfordrer politiet minkavlerne og deres naboer til at blive aktive nabohjælpere, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat udtaler:

»Det gælder om at se sin virksomhed med tyvens øjne. Er mine vinduer og døre sikret godt nok? Er det nemt at læsse skindene på en lastbil og køre afsted med dem?«

Ud over brevet vil politiets sikringsrådgivere personligt kontakte en række udvalgte farme og pelsningscentraler og tilbyde gratis sikkerhedsrådgivning - eventuelt sammen med forsikringsselskaberne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.