Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil inspirere unge kvinder ind på lederposter

Rollemodeller skal i kampagne spore unge kvinder ind på uddannelser, der baner vej for en fremtid som leder.

Rollemodeller skal i kampagne spore unge kvinder ind på uddannelser, der baner vej for en fremtid som leder.
Rollemodeller skal i kampagne spore unge kvinder ind på uddannelser, der baner vej for en fremtid som leder.

Selv om Danmark har nogle af verdens mest veluddannede kvinder, er andelen af kvindelige ledere i landets virksomheder for lav.

En af grundene er, at de er underrepræsenterede på de uddannelser, der spytter flest ledere ud i den anden ende.

Det mener ligestillingsminister Karen Ellemann (V).

»I dag ser det sådan ud, at der kun er omkring 30 procent unge kvinder på de uddannelser, hvor man rekrutterer flest ledere fra,« siger hun.

Ifølge ministeren er der behov for at sætte tidligt ind så flere unge kvinder vælger en uddannelse og et job, der kan føre til ledelse.

De uddannelser, som ministeren nævner, er inden for økonomi, it og naturfag.

»I Danmark er kvinder enormt veluddannede. Det handler om at sikre, at talentmassen bruges. Det har virksomhederne og samfundet gavn af,« siger Ellemann.

I anledning af kvindernes internationale kampdag, lancerer ministeren en kampagne, der er målrettet den næste generation af unge kvindelige ledere.

Her skal kvinder, der sidder i ledende poster være rollemodeller. Gennem deres egne historier skal de åbne unge kvinders øjne for ledervejen.

Kampagnen bliver lavet i samarbejde med The Danish Diversity Council, der har til formål at finde fælles diversitetsløsninger i dansk erhvervsliv.

Den har fået navnet »Lead the Future«.

Beretningerne bliver lagt ud først på sociale medier og skal senere samles i en bog. Efter planen strømmer historierne ud online i april.

Målet er, at kampagnen allerede kan påvirke de unge, der skal søge og vælge uddannelser allerede til foråret.

»Jeg tror på, at det her med rollemodeller er noget, der er med til at inspirere, når man står og skal vælge uddannelse,« siger ministeren.

Ud over samlingen af beretninger bliver der arrangeret møder mellem de kvindelige ledere og unge studerende.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.