Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister sætter ind mod misbrug af stjålne id-papirer

Indenrigsminister Karen Ellemann arbejder på et værn, der skal bremse misbrug af stjålne id-papirer.

Svindlere skal ikke kunne misbruge andres identitet til at købe varer på kredit.

Sådan lyder det fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), der arbejder på en løsning, hvor borgere kan oprette en kreditbeskyttelse i CPR-registret.

- Med dette initiativ vil vi stille et redskab til rådighed for borgere og butikker, som kan forebygge identitetsmisbrug, siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

- Lignende modeller kender vi fra Sverige og Norge, og jeg er rigtig glad for, at vi nu kan byde ind med en løsning i CPR, siger hun.

Løsningen indebærer, at borgeren, der har fået stjålet sin pung under shoppeturen, skal kunne gå ind på borger.dk og oprette en kreditbeskyttelse.

Det skal forhindre, at tyve kan købe varer eller optage lån i borgerens navn.

Oplysningen om kreditbeskyttelse vil med det samme være tilgængelig for de mange butikker, som trækker på oplysninger fra CPR-registret.

Butikkerne bliver således advaret om, at en tyv muligvis er på spil, hvis vedkommende prøver at købe en vare på kredit ved hjælp af et stjålent kørekort, pas eller anden form for id.

- Er beskyttelsen på plads, inden tyven begynder sit misbrug, er det et effektivt redskab, som kommer både borgere og i særdeleshed erhvervslivet til gavn. Det er jo butikkerne, som taber penge på denne type kriminalitet, siger Karen Ellemann.

Ministeriet har holdt møde om sagen med Rigspolitiet, som bakker op om løsningen.

Ministeren forventer at kunne fremsætte lovforslag om løsningen i næste folketingssamling. Dermed vil en løsning være klar i begyndelsen af 2017.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.