Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister håber på åben debat om mandlige pædagoger

Ligestillingsminister Manu Sareen mener, at debatten om, hvorvidt der skal være særregler for mandlige pædagoger, er svær. Men den er vigtig, påpeger han.

Pædagogernes fagforbund BUPL mener, at regler i vuggestuer og børnehaver, der kun gælder de mandlige ansatte, kan være ulovlige.

- Vi vil tage sagen op med ligestillingsministeren for at få undersøgt, om de særlige retningslinjer i institutionerne er et problem i forhold til ligestillingsloven, sagde BUPL-formand Henning Pedersen torsdag til BT.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) hilser debatten velkommen:

- Problemstillingen om, hvorvidt der skal være særregler for mandlige pædagoger er både meget vigtig og meget svær. På den ene side er det hævet over enhver tvivl, at vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at beskytte vores børn imod overgreb. På den anden side er det vigtigt, at vi får en debat om, hvordan vi undgår at mistænkeliggøre alle mandlige pædagoger. Jeg håber, vi kan få en åben og nuanceret debat i den kommende tid, skriver han i en kommentar.

BUPL-formand Henning Pedersen bryder sig ikke om særregler for et bestemt køn. Det går ud over omsorgen for børnene og kan på længere sigt betyde, at mændene mister lysten til at blive pædagoger, mener han.

Den seneste uge er debatten om mandlige pædagoger og frygten for pædofili blusset op. En ny undersøgelse viser, at et stort flertal af de mandlige pædagoger frygter at blive anklaget for seksuelle krænkelser, og mange af dem tænker over risikoen i deres daglige arbejde.

Tal fra BUPL viser, at der de seneste fem år årligt har været mellem 10 og 20 sager, hvor pædagoger er blevet mistænkt for en eller anden form for pædofili. Af dem er kun en enkelt endt med en dom.

Alligevel viser undersøgelsen, at over halvdelen af de danske institutioner har særlige regler for, hvordan de mandlige pædagoger skal opføre sig over for børnene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.