Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister åbner for erstatning til asbestarbejderes børn

Børn af asbestarbejdere ser ud til at få erstatning, hvis de udvikler lungehindekræft. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er positiv.

Arkivfoto: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at sikre, at børn af asbestarbejdere, der har udviklet lungehindekræft, kan få erstatning. Det skriver Avisen.dk.
Arkivfoto: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at sikre, at børn af asbestarbejdere, der har udviklet lungehindekræft, kan få erstatning. Det skriver Avisen.dk.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er klar til at sikre, at børn af asbestarbejdere, der har udviklet lungehindekræft, kan få erstatning. Det skriver Avisen.dk.

På Facebook skriver ministeren.

»I dag mødes jeg med Folketingets partier, og jeg ser frem til, at vi forhåbentligt kan finde en løsning, så også andenhåndseksponerede børn og søskende får ret til erstatning,« skriver hun.

Normalt er det kun dem, der har haft et job, de er blevet syge af, som kan få erstatning. Men siden januar 2016 har det været muligt for ægtefæller og samlevere til asbestarbejdere at søge kompensation, hvis de har udviklet lungehindekræft efter at have indåndet asbestfibre for eksempel ved vask af arbejdstøj med asbest.

Avisen.dk skrev mandag, at er flertal uden om regeringen ønskede, at kræftramte børn af asbestarbejdere, også skal have erstatning. Det reagerer ministeren altså nu på.

»Jeg håber, at partierne vil bakke op om en løsning, der kan sættes igang hurtigst muligt, så de børn af asbestarbejderne på eternitfabrikken i bla Aalborg, og som er blevet syge, kan få erstatning,« skriver hun.

Pengene til den nuværende ordning til ægtefæller kommer fra satspuljen. På mødet skal partierne skal diskutere, hvor penge til en udvidelse af ordningen skal komme fra.

Kompensationen for samlevere og ægtefæller til asbestarbejdere er i dag på 170.000 kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.