Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mindreårige drenge stak af i mors bil

Politiet jagtede natten til søndag en bil, som blev kørt af en 15-årig dreng. Han var, skønner politiet, påvirket af både stoffer og spiritus. Jagten stoppede først, da bilen mødte en sømmåtte.

Adskillige patruljevogne blev natten til søndag sat ind i jagten på en Ford Fiesta, der havde en 15-årig dreng bag rattet.

Med i bilen var desuden to drenge på henholdsvis 14 og 15 år. Politiet skønner, at chaufføren var påvirket af euforiserende stoffer og spiritus.

- En patruljevogn fik klokken 03.26 øje på bilen i Fredericia. Da man skønnede, at chaufføren var for ung til at køre bil, forsøgte man at standse bilen. Det lykkedes ikke, og bilen kørte videre, siger vagtchef Martin Frank Rasmussen, Sydøstjyllands Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Bilen, der på grund af det glatte føre ikke havde meget fart på, kørte over for rødt lys tre gange. Turen gik fra Fredericia over den gamle Lillebæltsbro til Middelfart, og undervejs forsøgte politiet at afspærre vejen med en patruljevogn med det resultat, at drengene påkørte patruljevognen. Sammenstødet var ikke værre, end at bilerne kunne fortsætte.

I Middelfart satte drengene kurs mod Odense. Inden de kom så langt, sørgede en sømmåtte, som Fyns Politi havde lagt ud, for, at bilen punkterede og ikke kunne køre videre.

- Det viser sig, at den 14-åriges mor ejer bilen. Drengene har taget bilnøglen i Middelfart og er derefter kørt til Fredericia, hvor politiet observerede bilen, siger Martin Frank Rasmussen og oplyser, at ingen kom til skade i forbindelse med jagten.

Politiet og de sociale myndigheder kender i forvejen de tre drenge, som afhøres søndag morgen.

Martin Frank Rasmussen oplyser, at de to 15-årige sigtes for brugstyveri. Desuden sigtes føreren blandt andet for at køre bil, selv om han er for ung til at sidde bag rattet, samt for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.