Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Millioner på vej til sikring af Anholts truede hovedvej

Regeringen sender flere penge til sikring af hovedvej på Anholt, men projektets økonomi er endnu ikke i mål.

Stormen Urd tog en ordentlig luns af Anholts hovedfærdselsåre, da den hærgede øen i december sidste år. Free/Arkiv / Liselotte Arentz Sørensen
Stormen Urd tog en ordentlig luns af Anholts hovedfærdselsåre, da den hærgede øen i december sidste år. Free/Arkiv / Liselotte Arentz Sørensen

Der er godt nyt for beboerne på Kattegatøen Anholt.

Regeringen har besluttet at skyde ekstra to millioner kroner i projektet, der skal redde øens hovedvej mod at blive skyllet i havet.

Det oplyser DR Østjylland.

Dermed vil regeringen i alt give otte millioner kroner til projektet.

Men træerne vokser dog ikke ind i himlen.

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) oplyser, at projektet samlet set koster 16 millioner kroner.

»Det flytter sig, og jeg vil arbejde ihærdigt videre sammen med kommunalbestyrelsen og de gode politiske kontakter, vi har, for at vi kommer op i et større beløb, så vi kan komme igennem med det store projekt,« siger han til DR Østjylland.

Hovedvejen blev delvist ødelagt, da stormen Urd hærgede i december.

Vejen ligger lige ned til havet, og øens borgerforening har i samarbejde med Norddjurs Kommune udarbejdet et forslag til kystsikring.

Projektet indebærer, at der bliver anlagt høfder i vandet ud for Anholt, så bølgerne ikke skyller ind og underminerer den vigtige hovedfærdselsåre.

Anholt Borgerforening har igangsat et såkaldt crowdfundingprojekt, der har til formål at skaffe en million kroner til projektet.

Der er 145 fastboende på øen, som har mellem 60.000 og 85.000 besøgende gæster om året.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.