Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Milliarder øremærket uddannelse hober sig op på konto

På en konto i Undervisningsministeriet står der 2,6 milliarder kroner, der ikke bliver brugt efter hensigten.

Mens uddannelsesinstitutioner landet over beklager sig over regeringens sparekrav, hober 2,6 milliarder kroner til uddannelse sig samtidig op på en konto i Undervisningsministeriet uden at blive brugt til formålet.

Det skriver netavisen Altinget.

Ophobningen skyldes, at virksomhedernes brug af de såkaldte AMU-kurser er faldet markant. Nu kræver Dansk Arbejdsgiverforening (DA) pengene retur.

- Vi mener grundlæggende, at det er virksomhedernes penge. Derfor skal der findes en løsning, der sikrer, at den betydelige opsparing, som de private virksomheder har til gode fra staten bliver ført tilbage til virksomhederne.

Sådan siger DA's uddannelses- og integrationschef, Jannik Bay, til Altinget.

Ophobningen af midler skyldes et markant faldende elevtal og deraf faldende udbetalinger fra kontoen. Den udvikling startede efter den såkaldte genopretningspakke i 2010. Her blev vilkårene for godtgørelse til efteruddannelse strammet.

Lars Kuno, der er direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, ser ophobningen af penge som et symptom på, at voksen- og efteruddannelsen er gået i stå.

- Jeg vil ikke blande mig i, om nogle af pengene skal tilbage til virksomhederne, men pengene skal da ud og rulle. Det er ærgerligt, at vi har penge, der bare står og venter på en konto, når vi har brug for et massivt kompetenceløft, siger han til Altinget.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) ønsker ikke at kommentere DA-kravet om tilbagebetaling. Hun erkender dog, at ophobningen af penge er problematisk.

I et skriftlige svar til Altinget siger ministeren, at hun vil forsøge at finde en løsning, der sikrer bedst mulig gavn af pengene, i forbindelse med trepartsforhandlingerne om voksen- og efteruddannelserne i foråret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.