Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mildere vejr afløser kulden i weekenden

Selv om fredagen starter med rimtåge og frostgrader, kan danskere se frem til et mildere vejr og solstråler i løbet af lørdag og søndag, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.

Snevejr i København omkring Amagertorv tidligere på måneden.
Snevejr i København omkring Amagertorv tidligere på måneden.

Fra slud og sne til plusgrader og sol.

Det er vejrsituationen, som danskerne ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan forberede sig på i weekenden.

»Fredag bliver absolut det koldeste vejr, men så skifter det, og der kommer en front ind lørdag, som rydder op og presser kulden væk, så det er lidt mildere luft, vi får ind over landet de kommende dage,« siger Frank Nielsen, der er vagtchef hos DMI.

Vagtchefen uddyber, at fredagen vil starte med rimtåge fra morgenstunden, være næsten uden vind men med temperaturer omkring frysepunktet.

Lørdag fortsætter ifølge vagtchefen i det kolde spor med en sydlig blæst, mange skyer, slud og sne fra morgenstunden i Jylland, og vejret vil nå til Sjælland i løbet af formiddagen for til sidst at ramme Bornholm lørdag aften.

Men det kolde vejr bliver ikke en langvarig affære, spår meteorologen, der forventer, at vejret slår over til det »noget mildere« allerede lørdag, hvor kuldskære danskere formentligt vil kunne glæde sig over temperaturer på den varmere side af frysepunktet.

»Allerede fra lørdag middag kommer der sol i den vestlige del af landet, og opklaringen når også til Vestsjælland,« siger han.

Søndag karakteriserer vagtchefen som »en mellemdag« uden den store nedbør og med sol til de fleste

»Det bliver mildere med omkring fem graders varme om dagen, og man kan sige, at det går mod mildere vejr.«

Det kan dog stadigvæk være en god ide at huske varmt tøj og halstørklæde, hvis man har planer om at opholde sig udenfor i weekenden. Der er nemlig stadig mulighed for nattefrost, informerer vagtchefen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.