Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mikael slog indbrudstyve med et baseballbat: Nu risikerer han fængsel

Det er i orden at slå en indbrudstyv med et boldtræ for at jage vedkommende ud af ens hjem, mener et flertal af danskerne.

Mikael Søgaard risikerer fængsel for vold efter et indbrud i hans varelager. Pressefoto: DR
Mikael Søgaard risikerer fængsel for vold efter et indbrud i hans varelager. Pressefoto: DR

Er det i orden at slå indbrudstyve med et bat for at få dem ud af ens hjem eller i forbindelse med en civil anholdelse?

Det spørgsmål er aktuelt i sagen om handelsmanden Mikael Søgaard, som risikerer at ryge i fængsel for vold, efter at han blev anholdt for at have slået to indbrudstyve med et baseballbat. Han fortæller om episoden i DR-dokumentaren »Må man slå en tyv«, der bliver vist tirsdag aften.

Mikael Søgaard ejer et varelager, der ligger i forlængelse af hans bolig i Auning på Djursland. En aften bryder en mand og en kvinde - ifølge DR et kærestepar - ind i Mikael Søgaards lager. Da han opdager indbruddet, sætter han efter dem med et baseballbat i hånden for at lave en civil anholdelse.

Hvad der herefter skete, er der flere versioner af. Hvad der dog er sikkert er, at Mikael Søgaard indhenter manden.

»Så fanger jeg ham og siger: 'Så stopper du. Nu er det nok',« råber Mikael Søgaard i DRs rekonstruktion af episoden.

Herefter kommer kvinden til, og der opstår en fysisk kamp. Hvad der præcist sker, er der igen forskellige forklaringer på, men ifølge DR kommer særligt kvinden til skade med flere flænger i hovedbunden.

Efter noget tid kommer politiet til stedet, og her får Mikael Søgaard en overraskelse. Han bliver nemlig anholdt for grov vold og risikerer nu en fængselsdom.

Selv mener han, at han handlede i nødværge.

»Det var aldrig sket, hvis de ikke var brudt ind hos mig,« siger Mikael Søgaard til DR.

DR har i forbindelse med dokumentaren spurgt danskerne, om de mener, det er i orden at slå en indbrudstyv med et boldtræ for at jage vedkommende ud af ens hjem, uanset om indbrudstyven er truende eller ej.

60 pct. erklærer sig enige i det udsagn, mens 23 pct. er helt eller overvejende uenige.

Den resterende del har svaret »hverken-eller«, »ved ikke« eller »vil ikke svare« i undersøgelsen, der er foretaget af Epinion.

DR-dokumentaren bliver vist tirsdag aften kl. 20.45.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.