Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Midt i Tibet-sagen: Den øverste chef i Københavns Politi skifter job

Thorkild Fogde er færdig i Københavns Politi. Han fortsætter karrieren som direktør i Kriminalforsorgen.

Nuværende direktør i Københavns Politi Thorkild Fogde skal være ny direktør i Kriminalforsorgen.
Nuværende direktør i Københavns Politi Thorkild Fogde skal være ny direktør i Kriminalforsorgen.

København. Den nuværende direktør i Københavns Politi, Thorkild Fogde, har fået nyt job i Kriminalforsorgen - også som direktør.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Som øverste leder af Kriminalforsorgen skal 51-årige Thorkild Fogde stå i spidsen for landets fængsler og arresthuse. Forsorgen har også ansvaret for at føre tilsyn med prøveløsladte og betinget dømte.

- Det er Kriminalforsorgen, der overtager stafetten, når politiet har fanget forbryderne. En velfungerende kriminalforsorg er derfor afgørende for et velfungerende retssamfund og for borgernes retsfølelse, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Thorkild Fogde har stået i spidsen for Københavns Politi siden 2013. Forinden har han været direktør i Nordsjællands Politi og chef for politiområdet i Rigspolitiet.

- Jeg vil gøre mit for at bidrage til, at Kriminalforsorgen kan levere en moderne og effektiv straffuldbyrdelse, hvor de ansatte kan gå trygt og sikkert på arbejde, og hvor fasthed og konsekvens i straffuldbyrdelsen går hånd i hånd med en velfungerende indsats for at hjælpe dømte ud af kriminalitet, siger Thorkild Fogde.

Thorkild Fogdes nye arbejdsplads har cirka 4500 medarbejdere, hvoraf knap to tredjedele er uniformeret personale.

I Fængselsforbundet påpeger formand Kim Østerbye, at Thorkild Fogde overtager en belastet myndighed.

- Der er mange ting at tage fat på. Vi mangler folk på vagt, volden stiger, og reorganiseringen halter. Blot for at nævne tre ting som kræver akut handling. Jeg håber, han vil sætte alt ind for at vende skuden, siger Kim Østerbye.

Kriminalforsorgen har cirka 4500 medarbejdere, hvoraf knap to tredjedele er uniformeret personale. I sit job i Københavns Politi råder Thorkild Fogde i dag over godt 2600 medarbejdere.

Nyheden om jobskiftet kommer, samtidig med at en kommission er ved at undersøge en historisk skandale i Københavns Politi.

Tibetkommissionen undersøger, hvordan det gik til, at politifolk i strid med loven jagtede tibetanske flag, bannere og graffiti under kinesiske besøg.

Det skal også afklares, hvordan det gik til, at Folketinget efterfølgende fik stribevis af fejlagtige svar om politiets adfærd.

For nylig afgav Thorkild Fogde selv forklaring i kommissionen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.