Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Metroselskabet skærper kursen over for lønsnyd

Hvis en underleverandør betaler medarbejderne for lidt i løn i forbindelse med det københavnske metrobyggeri, kan hovedentreprenøren se frem til hårdere sanktioner.

Fremover skal hammeren ramme hovedentreprenøren hårdere, hvis en af metrobyggeriets underleverandører betaler medarbejderne for lidt i løn. Det skriver Politiken.

Helt konkret strammer Metroselskabet reglerne i kontrakterne, så ansvaret for uregelmæssigheder og løndumping rammer hele kæden af leverandører. Det betyder, at byggeriets hovedentreprenør fremadrettet får ansvaret for, at selskaber, der er i færd med at bygge metroens enkeltdele, også lønner efter »lokale forhold«.

Det har hele tiden været et krav, at der skal betales »lokale lønninger«, men en række sager har vist, at medarbejdere har fået for lidt i lønposen.

Metroselskabets opstramning betyder, at hovedentreprenøren ikke kan undskylde sig med, at regelbruddet er sket hos en underleverandør.

»Reglerne for at give lokale lønninger er blevet tydeliggjort, og sanktionerne er blevet skærpet,« siger Louise Høst, underdirektør i Metroselskabet, til Politiken.

Finder man ud af, at en underleverandør har snydt med lønnen, så skal hovedentreprenøren betale 20.000 kroner i bod per medarbejder for hver måned, der er blevet snydt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.