Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Metroselskab: »Lorteliste« var en brainstorm

Metroselskabet indrømmer, at det skal være bedre til at kommunikere, så en liste, som den Politiken skriver om lørdag med potentiel negativ presseomtale, ikke ender som nyheder. Det er en blanding fakta og spekulation.

ARKIVFOTO. Metrobyggeri på Rådhuspladsen.
ARKIVFOTO. Metrobyggeri på Rådhuspladsen.

Det kniber med kommunikationen mellem Metroselskabet, pressen og offentligheden. Det erkender selskabets administrerende direktør, efter en »brainstorm« over potentiel negativ presseomtale ved en fejl blev sendt til Politiken.

- Papiret indeholder en blanding af fakta og ren spekulation. Vi skal ikke rende rundt og fortælle om spekulationer og gisninger. Vi skal derimod kommunikere klart og åbent, hvad fakta er. Jeg må sige, at vi indtil videre ikke har været gode nok til at kommunikere i forhold til pressen og offentligheden. Derfor vil vi fremover bruge flere kræfter på information og åbenhed, så vi ikke får den række misforståelser, som der har været i den seneste tid, siger Henrik Plougmann Olsen i en pressemeddelelse.

Af den interne liste fremgår det, at »antallet af arbejdsulykker fortsat ligger over landsgennemsnittet«. I efteråret oplyste Metroselskabet ellers, at arbejdsulykkerne lå under landsgennemsnittet, skriver Politiken.

Yderligere står der, at »risikoen for alvorlige, måske fatale, arbejdsulykker er stor på grund af mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger«.

Både Henrik Plougmann Olsen og selskabets kundedirektør, Rebekka Auken Nymark, erkender, at antallet af arbejdsulykker er steget, »men formuleringen om de mulige fatale ulykker skal udelukkende opfattes som det værst tænkelige scenarie, ikke som en faglig vurdering af forholdene på byggepladserne«, understreger hun over for Politiken.

Derfor er det ifølge den administrerende direktør også aldeles vigtigt, at en bedre kommunikation bliver stablet på benene.

- Helt konkret har jeg endvidere aftalt med vores bestyrelsesformand, at vi på næste bestyrelsesmøde vil drøfte en samlet plan for, hvordan vi kan gøre det. Tidligere har vi koncentreret os om at informere naboer og deltagere i projektet. Her har vi sendt flere tusinde breve og holdt hundredvis af møder. Det skal vi selvfølgelig blive ved med, men vi skal bruge klart flere kræfter i forhold til den brede offentlighed, siger han i pressemeddelelsen.

Den såkaldte lorteliste er en opremsning af i alt seks »dårlige historier«, som Metroselskabet kan forudse efter »den seneste tids negative medieomtale«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.