Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Metro-naboer skeptiske trods nyt støjforbud

Naboer til metrobyggeriet glæder sig over nyt påbud om støj efter klokken 18 og i weekenden, men forholder sig samtidig skeptiske.

Metrobyggeriet har givet naboer og københavnere i det hele taget en hel del gener.

Metroselskabet har trods naboernes klager ansøgt Københavns Kommune om lov til at støje frem til klokken 20 samt om lørdagen, men har fået nej. Kommunen har tirsdag udstedt de første påbud om støj, som betyder, at larmende arbejde kun bliver tilladt i hverdage mellem klokken 07 og 18. Påbuddet gælder byggepladserne ved Stampesgade, Marmorkirken, Sønder Boulevard og Nuuks Plads.

Udviklingsdirektør i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, Jens Elmelund, udtaler i en pressemeddelelse, at man har stor forståelse for frustrationerne hos naboerne til byens mange metrobyggepladser, og at københavnerne skal have så gode vilkår som muligt, mens byggeriet står på.

En beboer fra byggepladsen ved Marmorkirken, Birthe Due, er positiv over for påbuddet, men forholder sig samtidig skeptisk.

- Det er en stor, glædelig nyhed, for vi er ved at bryde sammen både fysisk og psykisk af det her. Vi må bare håbe, at de overholder det. I øjeblikket bliver der arbejdet nogle aftener til klokken 22. Jeg har altid hovedpine og kvalme over larmen. Det er umenneskelige vilkår, vi lever under, siger hun.

Hun understreger også, at påbuddet ikke afhjælper de gener, som naboerne til byggeriet lever med i tidsrummet 07-18.

- Metroselskabet har fået lov til at bygge en metro, men de har ikke fået lov til at ødelægge naboerne og beboerne i København, siger Birthe Due.

Veronica Juhl fra Stampesgade, der tidligere har givet udtryk for sin frustration over byggeriet, er glad for påbuddet, som i det mindste giver familierne to timer tilbage.

- Har de fået afslag? Det var godt at høre! Jeg synes, det er rigtig godt, at de ikke må larme til klokken 20. Det er de to timer, hvor man begynder familielivet efter arbejde. Det gør en forskel, at man kan komme hjem og spise med sin familie og lægge sine børn i seng, siger hun.

Den mere støjende del af metrobyggerierne ved Stampesgade og Marmorkirken forventes færdige i henholdsvis februar 2013 og oktober 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.