Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Metro-direktør ærgrer sig over støjforbud

Perioden med metrobyggeriets larm kan ikke forkortes, fordi Københavns Kommune har forbudt støjende arbejde efter klokken 18 i hverdagene samt lørdag. Ærgerligt, mener metroselskabet.

Metrobyggeriet i København er i øjeblikket i den mest larmende fase, fordi der blandt andet anlægges stationsvægge.
Metrobyggeriet i København er i øjeblikket i den mest larmende fase, fordi der blandt andet anlægges stationsvægge.

Metrobyggeriet i København er i øjeblikket i den mest larmende fase, fordi der blandt andet anlægges stationsvægge. Derfor kan de almindelige støjkrav på byggepladserne ikke overholdes, og det har myndighederne erkendt med en dispensation på støjniveauet.

Erik Skotting, metroselskabets tekniske direktør, er tilfreds med myndighedernes erkendelse, men ærgrer sig til gengæld over, at selskabets ansøgning om at foretage støjende arbejde frem til klokken 20 på hverdage og om lørdagen blevet afvist.

Dermed kan man ifølge direktøren ikke forkorte perioden for de mest støjende arbejder, hvilket kunne have været en fordel for de generede naboer.

- Det betyder, at vi ikke får fleksibiliteten til at forkorte de mest støjende arbejder på Cityringen, som afsluttes i løbet af 2013. Men det får ikke betydning for den samlede tidsplan for metrobyggeriet, siger Erik Skotting.

Naboerne til byggepladserne har siden byggeriets start haft problemer med støjgener, men ifølge Skotting har man siden 2009 vidst, at det ikke kunne lade sig gøre at bygge Metro i de tættest befolkede dele af hovedstaden uden i perioder at overskride de normale støjgrænser.

- De faktiske støjniveauer på byggepladserne har vist sig at stemme fint overens med de støjniveauer, man beregnede i 2009, inden byggeriet gik i gang. Myndighedernes påbud giver os mulighed for at støje mere, end de normale støjkrav tilsiger, mens de mest støjende arbejder på Cityringen finder sted. Helt som forudsagt tilbage i 2009, siger Erik Skotting.

Selskabet ønsker dog at mindske naboernes gener så meget som muligt, men det er umuligt helt at undgå.

- Vi gør i samarbejde med vores entreprenør, hvad vi kan for at mindske generne fra byggeriet. Men vi bygger i de tættest befolkede områder af hovedstaden, og det kan i denne fase af byggeriet ikke lade sig gøre at overholde de normale støjkrav på alle byggepladser, siger den tekniske direktør.

Metroselskabet agter dog at overholde de ugentlige målinger, som kommunen har tænkt sig at gennemføre. Målingerne vil blive lagt ud på selskabets hjemmeside som månedlige opgørelser, hvor naboer og andre interesserede kan følge med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.