Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mere end 6000 færre offentligt ansatte under Løkke

Siden sommeren 2015 er der blevet færre offentligt ansatte. Finansminister uenig i påstand om ringere service.

Der er færre ansatte i den offentlige sektor i dag end i juni 2015, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) vandt regeringsmagten tilbage.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), som Information har fået indsigt i.

AE har justeret de officielle beskæftigelsestal for sæson og arbejdsløse i offentlige løntilskudsjob.

Helt præcis er beskæftigelsen faldet med 6100 personer indtil nu. Hvis regeringens plan om en offentlig vækst på 0,3 procent føres ud i livet, vil tallet stige til 16.000 i 2025 viser AE's analyse.

Det bekymrer Erik Bjørsted, der er cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Han frygter, at den offentlige service bliver ringere.

- Der er grænser for, hvor hurtigt man kan løbe på hospitalerne, hvor mange børn en pædagog kan holde øje med, og hvor mange borgere en hjemmehjælper kan nå rundt til, siger Erik Bjørsted til Information.

Finansminister Kristian Jensen (V) afviser problematikken med henvisning til, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem antallet af offentligt ansatte og kvaliteten af den service, de yder.

Under Thorning-regeringen faldt den offentlige beskæftigelse med 6300 personer.

Ser man bort fra antallet af arbejdsløse i offentlige løntilskudsjob steg den imidlertid med 4200.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.