Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Menneskesmugler hjalp 74 personer ind i Danmark

Retten i Sønderborg har idømt en 49-årig mand flere års fængsel i en omfattende sag om menneskesmugling.

Retten i Sønderborg
Retten i Sønderborg

I en stor sag om menneskesmugling, der har tråde til både Italien og Tyskland, er en 49-årig mand onsdag ved Retten i Sønderborg blevet idømt tre år og tre måneders fængsel for at have hjulpet 74 personer ind i landet.

Syd- og Sønderjyllands Politi kom på sporet af den 49-årige Khaled Ahmed Jomar under efterforskningen af en sag om organiseret og systematisk menneskesmugling og mod bagmændene i Italien og Tyskland.

I samarbejde med tysk politi indledte Udlændingekontrolafdelingen en større efterforskning. 11. marts sidste år klappede fælden, og Jomar blev anholdt, da han forsøgte at smugle en statsløs palæstinenser over den dansk-tyske grænse.

Under hele sagen har den 49-årige nægtet på nogen måde at være en del af organiseret menneskesmugling.

Retten fandt det dog bevist, at han havde hjulpet 74 mennesker ind i Danmark, og at han havde fået penge for det. Desuden slår retten fast, at indsmuglingerne havde systematisk og organiseret karakter.

Når det kommer til antallet af indsmuglede personer, er sagen en af de største, som Syd- og Sønderjyllands Politi har haft, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ud over menneskesmugling under særligt skærpende omstændigheder blev den 49-årige dømt for forsøg på dokumentfalsk ved at være i besiddelse af fotos af ægte og falsk pas og id-kort.

Desuden fik han konfiskeret omkring 42.000 kroner i danske kroner, euro og dollar.

Khaled Ahmed Jomar valgte at tænke over, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.