Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Meldt til politiet for aflytning af naboer

En advokat har politianmeldt en person for at aflytte sine naboer, der senere blev mistænkt i sagen om Emilie Meng.

En nabos private aflytning af to beboere i en ejendom i Korsør førte til en storstilet ransagning af huset. Men politiet fandt intet og oplyste bagefter, at mistanken var fejlagtig. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
En nabos private aflytning af to beboere i en ejendom i Korsør førte til en storstilet ransagning af huset. Men politiet fandt intet og oplyste bagefter, at mistanken var fejlagtig. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

I nattens mulm og mørke aflyttede en person i Korsør sine naboer, fordi vedkommende mente, de var indblandet i sagen om den forsvundne Emilie Meng.

Det førte til, at beboerne på en adresse på Tårnborgvej i Korsør blev mistænkt i sagen, og deres hus blev ransaget af politiet.

Ifølge de to naboers forsvarsadvokat, Steen Djurtoft, er det en krænkelse af deres privatliv, og det burde have fået politiet til at skride ind.

Det har forsvarsadvokaten nu selv gjort ved at politianmelde naboen.

- Der er lavet nogle tiltag, som efter min opfattelse er en fredskrænkelse og en overtrædelse af straffeloven. Vi har anmeldt det til politiet, fordi politiet tilsyneladende ikke selv har taget fat på det, siger Steen Djurtoft.

Naboen sendte lydfiler med aflytningen til politiet, som derefter fik en dommers tilladelse til en omfattende ransagning af adressen.

Ifølge DR Nyheder deltog flere personer angiveligt i den private overvågning af beboerne.

Betjente gik mandag i gang med at endevende ejendommen, mens pressen fulgte med fra sidelinjen.

Ordensmagten havde fire gange tidligere været på besøg. Men mandag blev en stor styrke sat ind i en uvarslet aktion.

Men mistanken var fejlagtig og er ikke længere til stede, konkluderede politiet efter ransagningen.

Men det er ikke ensbetydende med, at der var et tyndt grundlag for mistanken, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Retten har fundet, at der var grundlag for, at vi kunne foretage ransagningen. Vi mener, at vi har pligt til i sådan en alvorlig sag at handle på de informationer og oplysninger, som kommer undervejs i vores efterforskning, siger han.

Spørgsmål: Havde I mistanke om, at det materiale, som I modtog, kom fra en privat aflytning?

- Jeg vil ikke gå ind i en drøftelse omkring de ting. Vi har modtaget en række henvendelser, og dem reagerer vi på og behandler, siger Kim Kliver.

Politiet arbejder fortsat ud fra en teori om, at Emilie Meng er blevet udsat for enten en forbrydelse eller en ulykke.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.