Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Kommunale chefer kendte til sexsag fra Tullebølle

Ledende medarbejdere har kendt til overgreb på asylcenter uden at foretage de lovpligtige indberetninger.

Børnecenter Tullebølle på Langeland er blevet lukket som en konsekvens af uro og mulige overgreb mod centrets beboere. Scanpix/Lasse Hansen
Børnecenter Tullebølle på Langeland er blevet lukket som en konsekvens af uro og mulige overgreb mod centrets beboere. Scanpix/Lasse Hansen

København. Mindst tre centrale embedsmænd i Langeland Kommune har i fem måneder været vidende om, at en medarbejder på Børnecenter Tullebølle var mistænkt og politianmeldt for at have krænket asyldrenge seksuelt.

Kommunens økonomiudvalg besluttede mandag at fritstille den øverste direktør for asylområdet, Sisi Eibye, som dermed måtte tage det fulde ansvar i sagen.

Men dokumenter, Radio24syv har fået adgang til, viser, at mindst tre medarbejdere i kommunen allerede i juni i år blev orienteret om sagen:

Social- og familiechef Charlotte Jensen, økonomi- og stabschef Janni Hansen og en specialkonsulent. Borgmester Bjarne Nielsen (V) fastholder, at han først blev orienteret om sagen 20. oktober.

Ledelsen på Børnecenter Tullebølle blev 10. juni 2016 bekendt med, at en ansat havde sexmisbrugt drenge.

En kvindelig vikar havde angiveligt både dyrket oralsex og fuldbyrdet samleje med flere asylbørn, viste blandt andet billeder og en video i dårlig kvalitet.

Orienteringen om, at der er begået overgreb, blev givet af social- og familiechef Charlotte Jensen 10. juni omkring klokken 21 til ledelsen i asylsystemet, herunder direktør Sisi Eibye og driftschef Ulrik Pihl.

Også økonomi- og stabschef Janni Hansen blev involveret i sagen, men hun orienterede tilsyneladende ikke borgmester Bjarne Nielsen.

- Hvis jeg havde vidst, at borgmesteren ikke var informeret, så ville jeg have informeret ham. Det er ikke smart. Vores procedurer skal strammes op, siger Janni Hansen til Radio24syv.

Oplysningen om, at ledende medarbejdere i kommunen har kendt til sagen uden at foretage de lovpligtige indberetninger, skuffer borgmesteren.

Han understreger, at hele ledelsen i kommunen nu skal gennemgås med en tættekam.

- Det er det, jeg skal til at undersøge de næste par dage, siger Bjarne Nielsen (V) til Radio24syv og fastholder, at beslutningen om at fyre asyldirektør Sisi Eibye var den rigtige.

- Jeg er nødt til at sige, at det stadig er asyldirektørens ansvar at indberette sådanne sager. Indtil det modsatte er bevist, må jeg have tillid til, at andre chefer og embedsmænd har gjort deres arbejde.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.