Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Københavnernes penge er blevet investeret i atomvåben

Ved en fejl har Nordea investeret penge fra Københavns Kommune i et selskab, som kommunen har blacklistet, fordi det er med til at producere atomvåben.

Casper von Koskull, CEO i Nordea bank. Arkivbillede / Janerik HENRIKSSON / Sweden OUT
Casper von Koskull, CEO i Nordea bank. Arkivbillede / Janerik HENRIKSSON / Sweden OUT

Københavnske skatteborgers penge er blevet investeret i et selskab, der producerer atomvåben.

Det viser en gennemgang, som Finans har foretaget af de selskaber, som Københavns Kommune har investeret i.

Der er tale om en fejl, som er begået af Nordea, der er kapitalforvalter for hovedstadskommunen og dermed en bank, som Københavns Kommune bruger til at styre sine investeringer. Det er altså ikke administrationen i kommunen, der har begået miseren.

Ifølge den oversigt, som Finans har set, blev der omkring årsskiftet investeret 800.000 kroner af de kommunale midler i selskabet Honeywell International, der blandt andet producerer elementer til atomvåben.

Københavns Kommune har ellers udarbejdet en liste over virksomheder, som kommunen ikke vil investere i, og på den liste har den amerikanske virksomhed stået i flere år på grund af selskabets involvering i produktion af atomvåben.

»Jeg håber, det er sidste gang, at det har fundet sted. Der skal være styr på kommunens investeringer, når der er blevet lavet udførlige eksklusionslister,« siger sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune Ninna Thomsen (SF) til Finans.

Direktør i Nordea Invest Eric Pedersen betegner over for mediet episoden som »en fejl«, som banken siden har rettet op på. Episoden skulle være sket i forbindelse med en opgradering af Nordeas it-systemer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.