Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: KMD politianmelder konkurrent for hacking

Det danske medie ITWatch skriver, at IT-leverandøren KMD har politianmeldt en ansat i et stort konkurrerende it-selskab for at hacke KMD's systemer.

Det er lykkedes en hacker at få adgang til IT-leverandøren KMD's It-system, hvor vedkomne har fået fat i stribevis af CPR-numre til almindelige borgere. Det skriver det danske medie ITWatch. Mediet er kommet i besiddelse af et internt brev om sagen, hvor KMD orienterer sine kommunale kunder om hackerangrebet.

Ifølge ITWatch har KMD nu politianmeldt en medarbejder hos et konkurrerende selskab på baggrund af en video, som de mener, dokumenterer hele forløbet.

»Det skal bemærkes, at videoen viser, at den pågældende borger er it-professionel og har et ansættelsesforhold hos en anden it-virksomhed i den danske it-branche. KMD valgte fredag d. 9. juni at tage kontakt til virksomheden,« fremgår af brevet fra KMD.

I brevet skriver KMD også, at de opfatter hændelsen som hacking: »Vi vurderer, at den pågældende borgers indsættelse af en række forprogrammerede scripts i koden på Digital Pladsanvisning er hacking. KMD valgte derfor fredag d. 9. juni at politianmelde borgeren. Det er nu op til myndighederne at afgøre det videre forløb,« fremgår det af brevet.

KMD er storleverandør af IT-systemer til danske kommuner, og derfor indeholder systemerne en enorm mængde CPR-numre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.