Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medie: Bande har flere syrien-jihadister som medlemmer

Advokat siger, at hun ikke kender til, at syrien-jihadister skulle være blevet medlem af Black Army.

Politifolk i blandt andet Odense efterforsker en stribe forbrydelser, som Black Army-medlemmer beskyldes for at stå bag (arkivfoto). Free/Politiet
Politifolk i blandt andet Odense efterforsker en stribe forbrydelser, som Black Army-medlemmer beskyldes for at stå bag (arkivfoto). Free/Politiet

Mellem otte og ti medlemmer af banden Black Army har erfaringer fra krigshandlingerne i Syrien eller Irak.

Det vurderer en højtstående kilde i politiet ifølge Ekstra Bladet lørdag. Avisen sætter dog ikke navn på kilden.

Banden har i de seneste måneder fået en del opmærksomhed på grund af kriminalitet, som blandt andet er begået på Fyn.

Flere fra Black Army er varetægtsfængslet for afpresning mod en tatovør, skud mod en fængselsfunktionær og for hashhandel.

I Odense har borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fået beskyttelse, efter at han på en tankstation følte sig truet af Black Army.

Også i Herning og Næstved har mænd sluttet sig til banden.

En mulig forbindelse mellem krigshandlinger i Syrien og det kriminelle miljø i Danmark optager Center for Terroranalyse (CTA) under Politiets Efterretningstjeneste.

I den seneste vurdering fra februar hedder det helt overordnet, at de hjemvendte kan udgøre en risiko, fordi de kan være blevet forhærdede af opholdet i udlandet.

Desuden kan gruppefællesskaber som for eksempel kriminelle bander virke fremmende for radikalisering, hedder det.

»Når det gælder kriminelle bander, kan særligt personer med en løsere tilknytning - såkaldt randpersoner - være sårbare over for radikalisering,« skriver CTA.

Black Armys talsmand, Mohammad Daabas, sidder for tiden varetægtsfængslet. Hans forsvarer, advokat Mette Grith Stage, siger til Ekstra Bladet lørdag, at hun ikke kender til, at syrien-jihadister skulle være medlemmer af banden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.