Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medhold i sag om dødsfald på grund af lykkepiller

En familie har fået medhold i, at deres søn højst sandsynligt døde på grund af lykkepiller.

Det var sandsynligvis lykkepiller, der var årsagen til, at en 20-årig mand i 2011 tog sit eget liv.

Ifølge tv2.dk har familien til den 20-årige fået medhold i, at pillerne var en udløsende faktor i forhold til dødsfaldet.

Den 20-årige fik i 2011 udskrevet lykkepiller efter en enkelt samtale med sin læge. Den unge mand valgte 11 dage efter at tage sit eget liv.

Den efterladte familie valgte at føre en sag gennem Patientforsikringen, hvor Patientskadeankenævnet nu har afgjort, at manden sandsynligvis tog sit eget liv på grund af pillerne.

Peter Gøtzche, professor og leder af Cochrane Centeret på Rigshospitalet, mener, at sagen er retvisende.

»Jeg har fulgt sagen, og jeg synes afgørelsen er korrekt. Jeg håber, den får stor betydning, fordi både Lundbeck og andre firmaer i årevis har benægtet, at disse præparater kan føre til selvmord. Det strider mod, hvad man ved, videnskabeligt er sandt. Det er meget vigtigt, at der nu er et tilfælde, hvor Patientskadeankenævnet anerkender, at pillen er årsagen til selvmordet. Det kan være en murbrækker i opfattelsen af lykkepiller. Generelt kan man sige, at den udbredte brug af lykkepillerne gør mere skade end gavn,« siger han til tv2.dk.

Omkring en halv million danskere fik i 2011 recept på lykkepiller.

Lægen, der udskrev lykkepillerne til den 20-årige, er blevet kontaktet af TV 2, men ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.