Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Medarbejdere bliver syge af dårlige chefer

Dårlige chefer giver mere stress og sygefravær på arbejdspladsen.

Dårlige chefer giver syge medarbejdere. Det skriver Avisen.dk på baggrund af en undersøgelse fra hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) blandt lærere, sygeplejersker, socialrådgivere og pædagoger.

Undersøgelsen viser en klar sammenhæng mellem stress, højt sygefravær og dårlig ledelse.

-Det viser, at det er afgørende at ledelsen tager psykisk arbejdsmiljø og stress alvorligt. Det er lidt chokerende, at det ikke er blevet bedre, siger Bente Sorgenfrey, der er formanden for FTF.

Hun mener, at alle chefer med personaleansvar skal uddannes i psykisk arbejdsmiljø.

- Vi kan se, at nogle chefer har svært ved at se, hvordan arbejdet kan give stress. Tit bliver stress i stedet tilskrevet en situation på hjemmefronten, siger Bente Sorgenfrey.

Dansk Erhverv er dog skeptiske over for undersøgelsens konklusion.

- Selvfølgelig spiller kvaliteten af ledelse ind, men jeg tvivler på, at det er hele grunden. Ofte er det netop et samspil mellem ting i arbejdet og privatlivet, som fører til stress, og det skal man ikke være blind for, siger Rikke B. Ørum, der er chef for arbejdsmiljø ved Dansk Erhverv.

- Omvendt skal det ikke bruges som en sovepude, for selvfølgelig kan der være ting, som vedrører arbejdet, og dem skal man gøre noget ved, siger hun.

Hun afviser dog kravet om tvungen undervisning i psykisk arbejdsmiljø.

- Tvungen uddannelse er på ingen måde en løsning, vi kan støtte. Desuden er der allerede generel fokus på psykisk arbejdsmiljø i lederuddannelserne og på arbejdspladserne, selvom man måske kalder det noget andet, siger Rikke B. Ørum til Avisen.dk

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.