Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Matas standser medicinbelønning

Det er ikke i orden at give bonuspoint, når man køber håndkøbsmedicin, har Sundhedsstyrelsen slået fast. Derfor har Matas nu standset sin ordning.

Hovedpinepiller og næsespray har indtil nu udløst bonuspoint, hvis forbrugerne købte dem i Matas. Men ordningen på håndkøbsmedicin er i direkte strid med reklamebekendtgørelsen, og derfor har Sundhedsstyrelsen krævet, at Matas standser belønningen af kunder. Det skriver politiken.dk.

Derfor kan man nu ikke længere få bonus sammen med den smertestillende medicin.

- Vi har simpelthen fejlfortolket reglerne, vi troede, at det var i orden at tilbyde kunderne en præmie, men det er Sundhedsstyrelsen ikke enig i. Derfor har vi nu rettet ind, siger Matas’ informations- og miljøchef, Henrik Engberg Johannsen, til politiken.dk.

Siden slutningen af 2010 har Matas i farvestrålende reklamer lokket kunderne med bonuspointene, som gennem Club Matas kunne bruges til »eksklusive arrangementer, spændende konkurrencer og en pointshop med lækre præmier«.

Men reklamer for lægemidler må ikke rumme tilbud om gaver eller præmier, fordi det kan føre til et »unødvendigt merforbrug« af lægemidler, slår Sundhedsstyrelsen fast i afgørelsen, som Matas fik fredag.

Det er Apotekerforeningen - som bad myndighederne se på de salgsmetoder, Matas brugte - glad for.

- Med pointsystemet gør Matas medicin til en slagvare, som skal lokke borgerne til at købe mere, og det er en direkte farlig tilgang til medicin, siger Apotekerforeningens formand, Niels Kristensen, til politiken.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.