Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maskeklædte dømt for drabsforsøg i familiefejde

Tre mænd blev torsdag fundet skyldige i at have forsøgt at myrde en 23-årig mand som led i en familiefejde.

Tre mænd blev torsdag fundet skyldige i at have forsøgt at myrde en 23-årig mand i forbindelse med en familiefejde i Brabrand ved Aarhus. Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen
Tre mænd blev torsdag fundet skyldige i at have forsøgt at myrde en 23-årig mand i forbindelse med en familiefejde i Brabrand ved Aarhus. Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen

Aarhus. En familiefejde i Brabrand ved Aarhus endte sidste sommer med, at en 23-årig mand blev ramt af skud.

Torsdag afgjorde et nævningeting ved Retten i Aarhus, at de tre gerningsmænd bag skyderiet havde skudt med den hensigt, at han skulle dø. Mændene er i dag 26, 30 og 33 år.

De tre mænd blev hermed fundet skyldige i drabsforsøg på familiemedlemmet.

Iført masker lå mændene tilsyneladende på lur ved Janesvej i Brabrand og ventede på den 23-årige.

Episoden udspandt sig den 12. august sidste år, og der blev affyret mindst tre-fire skud. Offeret blev ramt af skud i akillessenen, og projektilet fortsatte op bag skinnebenet på manden, der overlevede angrebet.

Maskerne, som de tre mænd havde på under drabsforsøget, forestiller et grinende ansigt, og bruges af flere grupperinger, herunder af Occupy Wall Street.

Opgørene i familiefejden fra Brabrand har tidligere været ret blodige, og flere gange er involverede blevet dømt for vold.

Et forældrepar i familien er sammen med en række andre familier tidligere blevet smidt ud af en boligforening i Brabrand på grund af deres børns kriminalitet.

I 2008 satte en gruppe børn ild til en børnehave i Gellerupparken. Institutionen brændte ned til grunden. Siden blev seks børn dømt i sagen, hvilket var den direkte årsag til, at Brabrand Boligforening smed deres familier ud.

En afgørelse som i 2013 blev blåstemplet af Højesteret.

De tre mænd, der altså torsdag blev kendt skyldige i drabsforsøg, har nægtet sig skyldige i anklagen.

Retten skal nu tage stilling til, hvilken straf de tre mænd skal have.

Det er uklart, om retten når at afsige dommen torsdag, lyder meldingen fra Retten i Aarhus.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.