Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant lavere studietid i Aalborg end i København

De studerende på Aalborg Universitet har en gennemsnitlig studietid på fem år, mens de københavnske studerende er 6,6 år om at blive færdige med deres videregående uddannelser.

ARKIVFOTO. Studiestart på Aalborg Universitet.
ARKIVFOTO. Studiestart på Aalborg Universitet.

Hvis du vil hurtigt igennem en videregående uddannelse skal du vælge universitetet i Aalborg frem for København. Her er den gennemsnitlige studietid nemlig markant lavere, skriver metroXpress.

Med 6,6 år ligger de københavnske studerende i bunden af listen skarpt efterfulgt af Roskilde Universitet med 6,5 år, viser tal fra Uddannelsesministeriet ifølge avisen.

Palle Rasmussen er uddannelsesforsker ved Aalborg universitet, og han mener, at der er en række gode forklaringer på, at hans eget universitet er så meget bedre til at få de studerende hurtigere igennem uddannelserne.

- Der lægges for eksempel vægt på, at de studerende arbejder sammen om større opgaver, hvilket er med til at fastholde folks interesse og fokus på uddannelsen, forklarer han. Han henviser desuden til, at gruppearbejde og de nyligt genindførte gruppeeksamener har stor betydning i den sammenhæng.

Lars Olsen har skrevet flere bøger om det danske uddannelsessystem, og han mener, at forskellen skyldes en fundamental kulturforskel.

- Det er jo tankevækkende, at Aalborg Universitet har den bredeste sociale rekruttering og samtidig har den korte gennemførselstid. I Aalborg råder de deres studerende til at lave specialer og andre store opgaver i samarbejde med offentlige og private virksomheder. På Københavns Universitet har du en meget teoretisk tilgang, siger Lars Olsen.

Han mener, at de andre universiteter kan lære af Aalborgs tilgang til tingene.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.