Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Markant færre senge efter sygehussammenlægninger

Sammenlægninger af landets sygehuse har betydet, at antallet af medicinske sengepladser er blevet markant reduceret fra 2007 til 2011, viser nye tal.

Fra 2007 til 2011 er der blevet langt færre sengepladser på landets sygehuse, fordi antallet af sengepladser på de medicinske afdelinger i samme periode ifølge tal fra Sundhedsministeriet er blevet markant reduceret, skriver Politiken mandag.

Sygehussammenlægninger og effektiviseringer i sundhedsvæsenet har betydet, at det samlede antal sengepladser er faldet fra 7.362 i 2007 til 6.275 i 2011.

Tallene kommer efter et debatindlæg i Politiken lørdag, hvor fagforeningen Yngre Læger kritiserede sygehusene, der som altid slås med overbelægning på denne tid af året.

»Patienter, der ankommer til akutmodtagelserne og vurderes at være så dårlige, at de skal ses af en læge inden for 15 minutter, ligger og venter i timer på en læge. Når de så endelig bliver tilset, er deres tilstand forværret i en sådan grad, at det undertiden er livstruende,« skrev næstformand i Yngre Læger Camilla Rathcke.

Tal fra Region Hovedstaden viser ifølge Politiken, at belægningen på hospitalerne i Københavnsområdet de seneste uger har ligget på omkring 100 procent.

»Hvis man blot fjerner senge uden at gøre andet, ender det med patienter på gangen,« advarer sundhedsminister Astrid Krag (SF) ifølge avisen.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), mener dog, at »det er direkte misvisende at se på sengepladser uden at se på belægningsprocenten.«

Politiken skriver, at belægningsprocenten i 2001 for medicinske og kirurgiske afdelinger lå på 95, mens den i 2009 lå på 96 procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.