Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manglende kildehenvisninger i artikler fra Berlingskes Mellemøstkorrespondent Allan Sørensen

Berlingske har afsluttet sin undersøgelse af Mellemøstkorrespondent Allan Sørensens brug af kildehenvisninger foranlediget af den kritik, der blev rejst af Radio24syv i december.

Radiostationen havde dengang fundet manglende kildehenvisninger på citater hentet fra andre medier i 7 ud af 60 artikler forfattet af Allan Sørensen. Der var tale om en stikprøvekontrol, og Berlingskes chefredaktion besluttede på den baggrund at iværksætte sin egen undersøgelse.

Oprindeligt var der også fra Berlingskes side tale om en stikprøvekontrol, som imidlertid blev udvidet til at omfatte hele Allan Sørensens produktion for Berlingske på grund af de mange eksempler på manglende kildehenvisninger, som stikprøvekontrollen blotlagde.

I hans samlede produktion har vi fundet manglende kildehenvisninger i 55 ud af 510 artikler, hvilket svarer til cirka 11 procent. Det er i strid med Berlingskes retningslinjer for citatskik, og det er uacceptabelt.

Vi har på den baggrund givet Allan Sørensen en skriftlig advarsel og gjort ham klart, at hans fortsatte tilknytning til Berlingske er betinget af, at den praksis ophører. Avisens eksistensberettigelse står og falder med dens troværdighed. Han har lovet, at det ikke gentager sig.

Når sagen ikke på det foreliggende grundlag får yderligere følger for hans tilknytning til Berlingske, skyldes det, at vi ikke har fundet eksempler på opdigtede kilder eller opdigtede historier. Der forekommer med en enkelt mulig undtagelse heller ikke eksempler på, at længere passager har været inspireret af andres artikler. Der er ikke fundet eksempler på egentlig kunstnerisk eller intellektuelt plagiat af andre journalisters arbejde. I stort set alle tilfældene er der tale om, at korrespondenten har undladt at kildeangive et enkelt eller i enkelte tilfælde flere citater i en artikel, der i øvrigt bærer præg af en selvstændig journalistisk indsats og med flere korrekte kildeangivelser. Det er mængden af manglende kildehenvisninger, der gør det til et stort problem. Vi har imidlertid valgt at have tillid til, at Allan Sørensen fremover vil følge avisens retningslinjer for citatskik.

De pågældende artikler vil i netudgaverne i den kommende tid blive forsynet med de relevante kildehenvisninger, og det vil under artiklerne fremgå, at de er blevet ajourført.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.