Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manglende afskærmning kostede 67-årig hjertepatient livet

Arbejdstilsynet har givet strakspåbud til entreprenør om at få tildækket hul på byggeplads ved Aarhus Universitetshospital.

Der var ikke styr på sikkerheden omkring en byggeplads ved Aarhus Universitetshospital, da en 67-årig mand faldt i et hul på byggepladsen og omkom.

Den 67-årige mand var hjertepatient på hospitalet, og han blev fundet død 2. juledag i en fire meter dyb udgravning på en byggeplads i forbindelse med den igangværende udbygning af hospitalet.

Arbejdstilsynet var efterfølgende på inspektion ved stedet, hvor ulykken skete. Det viser sig, at hullet ikke var afskærmet efter forskrifterne, oplyser DR Østjylland.

- Hullet var ikke sikret, så både ansatte og patienter kunne falde ned i det, siger tilsynschef Gitte Møller Jensen, Arbejdstilsynet, til DR Østjylland.

Arbejdstilsynet udstedte et såkaldt strakspåbud til entreprenøren, der står for byggeriet, og hullet er nu korrekt afskærmet.

Tilsynet afventer nu politiets efterforskning, før man vil afgøre, hvilke konsekvenser sagen skal have for entreprenøren.

Den 67-årige mand fra Hadsten havde været indlagt på hospitalet siden 18. december. Ifølge stiften.dk udskrev manden sig selv 2. juledag.

Han iførte sig sit tøj og sine sko, pakkede sine ejendele, inklusive blomster, hvorefter han forlod afdelingen. Han kom ud fra hospitalet via en dør med skiltet »Ingen adgang«, hvorfra han endte på byggepladsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.