Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manglen på arbejdskraft er på sit højeste i ti år

For første gang i over ti år er der nu såkaldt "omfattende mangel" på flere faggrupper.

(ARKIVFOTO) Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener ikke, at han kan gøre meget mere for at afhjælpe problemet med manglende arbejdskraft. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
(ARKIVFOTO) Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener ikke, at han kan gøre meget mere for at afhjælpe problemet med manglende arbejdskraft. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Manglen på blandt andet elektrikere, sygeplejersker, it-eksperter, skolelærere, maskiningeniører og sosu-assistenter er nu så stor, at der for første gang i ti år er såkaldt "omfattende mangel" på en række faggrupper.

Det viser en gennemgang af rekrutteringsmulighederne i Styrelsen for Rekruttering og Arbejdsmarkeds database.

Det skriver Jyllands-Posten.

Omfattende mangel betyder, at der i længere tid har været så stor mangel på folk, at det skønnes svært at hente folk fra andre brancher eller regioner. Samtidig betyder det, at beskæftigelsessystemet kun har "begrænsede" muligheder for at hjælpe.

I yderligere 142 jobkategorier er der "mangel".

Situationen får Dansk Industri (DI) til at advare mod flaskehalse.

»Manglen på arbejdskraft bliver kun værre. Flere af de jobkategorier, som vi også hører, virksomhederne rekrutterer forgæves til, er ikke på listen med omfattende mangel endnu, og alle venter fortsat fremgang i økonomien,« siger underdirektør i DI Steen Nielsen.

Samme vurdering har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

»Mit eget indtryk er, at den omfattende mangel vil blive værre i løbet af 2018,« siger han til Jyllands-Posten.

Han mener dog ikke, at han kan gøre meget mere for at afhjælpe problemet.

»Sandheden er, at jeg ikke kan gøre mere, end hvad et flertal på mindst 90 mandater i Folketinget tillader mig,« siger ministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.