Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mangeårigt fald i antal bankrøverier rammer stabilt leje

Trods en lille stigning i 2016 sker der historisk få bankrøverier. 16 gange oplevede danske banker et røveri.

Opgørelsen fra Finans Danmark viser , at der i 2016 blev foretaget 18 forsøg på at sprænge pengeautomater rundt om i landet. Det lykkedes 11 gange at gennemføre tyveriet.
Opgørelsen fra Finans Danmark viser , at der i 2016 blev foretaget 18 forsøg på at sprænge pengeautomater rundt om i landet. Det lykkedes 11 gange at gennemføre tyveriet.

Efter flere års fald ser antallet af bankrøverier ud til at have stabiliseret sig.

Det viser nye tal fra interesseorganisationen Finans Danmark og Rigspolitiet.

I alt 16 røverier fandt sted mod danske banker i 2016. Det er en lille stigning i forhold til året før, da tallet var nede på 14.

Dermed slutter et mangeårigt fald i antallet af bankrøverier, der begyndte i 2010. Da blev banker i Danmark udsat for røveri røvet ikke mindre end 135 gange.

Opbremsningen vækker dog ikke bekymring hos Rasmus Engbæk Larsen, der er sikringsansvarlig i Finans Danmark.

- Det havde været bedre, hvis det var blevet ved med at falde, men det ser ud, som om vi holder fast i et lavt niveau, og det er jo positivt, siger han.

Han forklarer, at det langvarige fald i antallet af røverier inde i bankerne er en naturligt følge af, at stadig flere benytter sig af pengeautomater.

Opgørelsen fra Finans Danmark viser også, at der i 2016 blev foretaget 18 forsøg på at sprænge pengeautomater rundt om i landet. Det lykkedes 11 gange at gennemføre tyveriet.

Det er kun anden gang, at antallet af forsøg på at sprænge pengeautomater offentliggøres. Derfor er det ifølge Rasmus Engbæk Larsen ikke muligt at sige noget om udviklingen.

Han mener heller dog ikke, at tallene giver grund til stor bekymring. Alligevel understreger han, at det er vigtigt at arbejde videre med at forbedre sikkerheden.

Det skyldes, at de kriminelle konstant bliver ved med at finde nye måder at tilrane sig bankernes penge på.

- Vi har jo set, at hver gang vi har højnet sikkerhedsniveauet, så giver det anledning til kreativitet, og derfor er vi i bedste fald ét skridt bagefter, siger han.

- Hele øvelsen går på ikke at komme mere end ét skridt bagefter.

Rasmus Engbæk Larsen vil ikke komme ind på, hvordan bankerne konkret arbejder med at sikre sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.