Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mange tosprogede får ingen sprogstøtte afslører rundspørge

Hver femte tillidsrepræsentant svarer i rundspørge, at deres skole ikke tilbyder støtte til tosprogede.

København. Mange skoler landet over tilbyder ingen sprogstøtte til tosprogede, viser en undersøgelse fra Danmarks Lærerforening.

Hver femte tillidsrepræsentant svarer således i en rundspørge, at der på deres skole ikke ydes støtte til tosprogede, der taler dårligt dansk, skriver Politiken.

Undersøgelsen er sendt ud til alle folkeskolens 1400 tillidsrepræsentanter, hvoraf 888 har deltaget.

Blandt respondenterne har 643 svaret, at de arbejder på en skole, hvor der er tosprogede elever, som har problemer med at tale dansk.

Dorte Lange, som er næstformand i Danmarks Lærerforening, mener, at det er yderst kritisabelt, når mange kommuner ikke sikrer sproghjælp til eleverne.

- Børnene kan måske forstå noget hverdagssprog, men de faglige udtryk forstår de ikke. Lærer de ikke dem, er de ikke rustet til at komme videre i skolesystemet, siger Dorte Lange.

Skolelederforeningen peger på, at der er markant forskel på, hvordan landets kommuner løser udfordringen. Formand Claus Hjortdal siger, at det "selvfølgelig ikke er godt nok".

- Nogle kommuner sætter penge af til at lave specielle ting og har konsulenter. Andre kommuner delegerer det hele ud til skolerne uden yderligere finansiering og siger bare: Det må I selv klare, siger Hjortdal.

Han mener, at den opgave kan være svær for en skoleledelse at løfte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.