Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mange kræftpatienter får ikke diagnose til tiden

Trods kræftpakkerne får mange patienter ikke stillet en diagnose til tiden. Også tidsfristerne for behandling bliver overskredet.

Mere end hver fjerde kræftpatient har det seneste år ventet for længe på at få stillet en diagnose. Det viser en gennemgang, som Ekstra Bladet har lavet af Statens Serum Instituts tal for 24 forskellige kræftsygdomme.

Hver femte patient i gennemgangen har desuden ventet længere på behandling, end de bør i henhold til kræftpakkerne, som regeringen vedtog i 2007 efter aftale med Danske Regioner.

Kræftpakkerne skal sikre patienterne en optimal udredning og behandling uden unødig ventetid og skal dermed forbedre chancerne for at overleve en kræftsygdom.

Direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen mener, at mindst 90 procent af landets kræftpatienter i dag burde komme i behandling inden for de fastsatte tidsgrænser.

»Der er alt for mange patienter, som ikke kommer igennem til tiden. Det er uacceptabelt,« siger han til Ekstra Bladet.

Flere end 7.300 kræftpatienter har ifølge avisen det seneste år ventet for længe på deres diagnose. Og flere end 4.600 har ventet for længe på behandling.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) henviser til, at regionerne for nylig meldte ud, at 90 procent af alle kræftpakke-forløb skal være gennemført til tiden ved udgangen af dette år. Samtidig påpeger han, at andelen af kræftpatienter, der kommer gennem et forløb til tiden, er steget i de seneste år.

Og endelig henviser han til, at der er øremærket 1,1 milliarder kroner ekstra til kræftområdet i finansloven.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.