Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mange drenge spiller computer mindst fire timer om dagen

Halvdelen af de danske drenge bruger i weekenderne mindst fire timer om dagen på at spille computer. Det er bekymrende, lyder det fra eksperter.

Danske drenge spiller rigtig meget computer.

Faktisk viser en undersøgelse, at over halvdelen af drengene i weekenden bruger mindst fire timer om dagen på computerspil. Til hverdag er tallet lidt mindre, hvor kun 30 procent af de 11- til 15-årige og 32 procent af de 13-årige bruger mindst fire timer på at spille.

Det skriver Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er fortaget på baggrund af data fra over 4.500 skolebørn i alderen 11, 13 og 15 år.

Spillevanerne er ikke nødvendigvis et problem, men forskere er ifølge Jyllands-Posten bekymrede over udviklingen.

»Overvægtige børn er stadig et problem, og vi ved, at en del børn burde bevæge sig mere, end de gør. Derfor har jeg svært ved et at finde noget positivt i tallene. Den ene bekymring går på de sundhedsmæssige risici, og det andet aspekt er det mentale, for man kan diskutere, hvor socialt stimulerende det er at bruge så mange timer på at spille,« siger Morten Grønbæk, direktør ved Statens Institut for Folkesundhed og formand for Vidensråd for Forebyggelse, til avisen.

Selv om det er for meget at spille computerspil i over fire timer om dagen, så medgiver Morten Grønbæk, at det også kan føre gode ting med sig. For eksempel kan spillene styrke børns engelskkundskaber.

I flere lande har man anbefalinger for børns brug af computerspil, blandt andet i USA hvor man fraråder, at børn over to år sidder foran skærmen i mere end to timer dagligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.