Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Manden mod tinderne

I 1980erne besteg den amerikanske forretningsmand Richard Bass det højeste bjerg på hver af verdens syv kontinenter. Han havde ingen erfaring med bjergbestigning, og det tog ham tre år at gennemføre. Siden dengang har cirka 500 mennesker fra hele verden fulgt i hans fodspor og besteget de såkaldte Seven Summits. Heriblandt seks danskere.

En af dem, den nu 50-årige iværksætter Henrik Kristiansen fra Aalborg, besluttede i 2007, at han også ville forfølge sin store drøm om at komme til toppen af det højeste bjerg på klodens syv kontinenter. Og han ville ikke bare gøre det, han ville gøre det som verdens hurtigste.

Han vidste ikke noget om bjergbestigning. Han vejede 15 kg for meget. Han havde aldrig prøvet at sove i telt, og havde ingen erfaring med at begå sig i mange minusgrader. Og han var ikke glad for højder. Men han havde en stor drøm.

Mange mennesker har store drømme, de fleste udlever dem aldrig, ofte fordi det virker for svært eller for ambitiøst. Henrik Kristiansens drøm var også svær og meget ambitiøs - men han gjorde det alligevel. Han ville vise sig selv og verden, at hvis man virkelig vil noget, så kan man.

Dette er historien om vejen fra drøm til virkelighed.

Er du abonnent? Så kan du downloade singlen gratis her. Ellers kan du købe den herunder:


Download singlen her:

Epub-filen fungerer til iPad og de fleste ebogslæsere. Mobi-filen fungerer til Kindle. PDF kan læses på de fleste computere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.