Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mandag bliver solrigt lyspunkt i bygefyldt uge

Ugens første dag kan give forårsfornemmelser, mens resten af ugen bliver en mere blandet fornøjelse.

Nyd solen mens den varer.
Nyd solen mens den varer.

- Gem et lille smil til det bli'r gråvejr. Lige nu er himlen klar og blå.

Gustav Wincklers sungne opfordring fra 1975 kan være god at huske på, når man mandag bevæger sig ud i solskin og op til 14 graders varme.

For mandagens flotte vejr bliver også ugens flotteste, og allerede fra tirsdag vil gråvejr og byger fylde mere end solen, lyder det fra DMI på tærsklen til en ny uge.

- I dag bliver formentlig ugens flotteste dag, hvor vi får sol langt de fleste steder. Vi kan få 13-14 grader nogle steder, siger vagthavende meteorolog Trine Pedersen.

- Men ellers må vi sige, at resten af ugen bliver mere ustadig med en blanding af sol og byger og temperaturer, der falder ned til omkring de ti grader, siger hun.

Ifølge meteorologen er det kulde i de højere luftlag, der gør vejret mere ustabilt. Samtidig er det nærmeste højtryk længere væk, end det har været hen over weekenden.

Selv om kalenderen snart viser, at vi er i midten af april, er der stadig en lille risiko for lokal nattefrost de kommende nætter.

- Her natten til mandag er der blevet målt frost i Aarhus Lufthavn, og vi kan nok også komme tæt på frysepunktet den kommende nat, siger Trine Pedersen.

Fredag bliver formentlig ugens mest blæsende dag, når vinden kommer fra nordvest og får det til at føles koldere, end det i virkeligheden er.

Bygevejret ser ifølge DMI ud til at blive afløst af mere stabilt vejr i den sidste del af weekenden. Indtil da kan man trøste sig med, at det ustabile vejr denne uge ikke vil kaste meget nedbør af sig.

- Når man lige kigger ned over ugen er det overordnet set meget af det samme, men bygerne flytter sig hurtigt på grund af vinden, så der kommer formentlig ikke til at regne meget det samme sted, siger Trine Pedersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.