Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand renses for at rette pistolikon mod Zenia Stampe

Anklagemyndigheden mener, at et pistolikon på Facebook ikke var udtryk for trussel mod retsordfører.

To personer blev i maj sigtet for trusler mod De Radikales Zenia Stampe. Nu opgiver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi en af sagerne, mens den anden skal behandles i en anden politikreds. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
To personer blev i maj sigtet for trusler mod De Radikales Zenia Stampe. Nu opgiver anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi en af sagerne, mens den anden skal behandles i en anden politikreds. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Der var ikke tale om en egentlig trussel, da en 57-årig mand fra Sjælland for nogle uger siden gav udtryk for sin mening om De Radikales Zenia Stampe i en debat på Facebook.

I slutningen af maj valgte politiet at sigte manden for trusler. Men efter en juridisk vurdering oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi nu, at den sigtede får lov at gå fri.

Sagen ville ikke kunne holde i retten, mener advokaturchef Susanne Nielsen.

Hun forklarer, at den 57-åriges påståede forbrydelse bestod i, at han i en diskussion om retsordførerens holdninger til flygtninge og indvandrere havde indsat et pistolikon.

Ifølge Zenia Stampe selv var ikonet et udtryk for, at hun skulle skydes. Men den udlægning er anklagemyndigheden ikke enig i.

- Vi mener ikke, at det at indsætte et pistolikon er at true med at foretage en strafbar handling. Vi mener nærmere, at det er en holdning. Der skal noget mere aktivt til, for at man er inde over straffelovens paragraf om trusler, siger Susanne Nielsen.

Det var i en debat i den højreorienterede Facebook-gruppe "Det nationale Danmark", at den 57-årige indsatte ikonet. I samme forbindelse skrev en 61-årig kvinde, at Zenia Stampe skulle aflives, hvilket ligeledes førte til en sigtelse.

Det har dog vist sig, at den pågældende bor i en anden politikreds, og derfor vil sagen nu blive overdraget til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Så sent som i sidste uge blev en 28-årig mand fra Haderslev varetægtsfængslet i fire uger i en lignende, men noget grovere sag.

Her skal truslerne være fremsat mod De Konservatives Mai Mercado, efter at folketingspolitikeren havde hyldet politiets rydning af Pusher Street på Christiania.

I Retten i Sønderborg forklarede den sigtede ifølge Jydske Vestkysten, at han følte sig forurettet over Mercados kommentar.

Tilsyneladende gjorde Mercado ham så vred, at han udtrykte forståelse for, hvis nogen skulle få lyst til at stikke en kniv i politikeren og hendes nyfødte baby.

Senere samme dag forsikrede han hende om, at det ville få konsekvenser for hende, hvis politiets sigtelse resulterede i, at han blev straffet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.