Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mand og svigermor blev bagbundet under hjemmerøveri

Fire polske mænd er tiltalt for et groft forsøg på hjemmerøveri på Amager sidste forår. Nu skal de for retten.

Maskeret og bevæbnet med en skarpladt pistol bankede et hold hjemmerøvere en aften i marts sidste år på døren til et hus på en villavej på Amager ved København.

I huset befandt sig en nu 56-årig mand og hans svigermor, der i dag er 88 år. De to blev overmandet og bagbundet.

Mændene begyndte at gennemrode huset, men en opmærksom nabo opdagede, at der var et røveri i gang, og slog alarm.

Derfor nåede politiet frem hurtigt nok til at anholde tre mænd på stedet og den fjerde lige i nærheden.

Det er det billede, som anklagemyndigheden tegner i et anklageskrift mod de fire mænd, der er 26, 27, 28 og 30 år og alle fra Polen. Tirsdag indledes sagen mod dem i Københavns Byret.

Det er et nævningeting, der skal tage stilling til, om de skal dømmes. Det betyder, at anklagemyndigheden kræver mændene idømt mere end fire års fængsel. Desuden kræves de udvist af Danmark for altid.

Den pågældende forårsaften trængte tre mænd ind i huset, da den 56-årige åbnede døren.

Imens holdt en fjerdemand vagt uden for huset.

De fire mænd har fra sagens begyndelse nægtet sig skyldige.

Ifølge anklager Jesper Holm, Københavns Politi, har to af dem afgivet forklaringer til politiet, mens de to andre endnu ikke har åbnet munden.

De er tiltalt for i fællesskab at have planlagt og udført det mislykkede røveri. Desuden kan de have haft en eller flere medgerningsmænd, der ikke er blevet pågrebet.

- Der er nogle tekniske spor uden for huset, som giver mistanke om, at mindst en person mere har deltaget i røveriforsøget, men er sluppet væk, siger Jesper Holm.

Ud over den skarpladte pistol af mærket Beretta med otte patroner var de fire mænd bevæbnede med en grensaks, et koben og plastikstrips.

Da manden åbnede døren, blev han slået i hovedet med knytnæve, hvorefter mændene overmandede ham og råbte "give me money".

Han blev slået og sparket, mens han lå ned, og også den ældre kvinde blev skubbet omkuld og tvunget ned på gulvet. Begge blev bagbundet med strips og fik gaffatape for munden.

Retten har afsat syv dage til sagen. Der ventes dom i slutningen af marts.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.